Politika

SDP organizovala besplatan odlazak u Srebrenicu

Sandžačka demokratska partija tradicionalno kao i svake godine organizovala je besplatan prevoz u Srebrenicu za sve zainteresovane građane. Više stotina Novopazaraca smoglo je snage da krene put Srebrenice i Memorijalnog centra Potočari gde je danas obeleženo 22 godine od genocida nad srebreničkim Bošnjacima. Osim organizovanog prevoza iz svih sandžačkih gradova, u Srebrenici je danas boravila i zvanična delegacija najznačajnije bošnjačke stranke.

Građani koji su se odlučili da krenu put Srebrenice rekli su da imaju želju “uživo da budu u Potočarima, jer je jedno ono što se vidi na televiziji a potpuno drugo kada se nalaze na licu mesta”. Bilo je i onih koji su više puta išli u Srebrenicu, ali je ovog puta bilo i onih kojima je ovo prvi put.

Predsednik SDP-a Nihad Hasanović istakao je da Srebrenica i genocid koji se tamo desio pre 22 godine treba da budu opomena svima da se tako nešto više nikada i nikome ne dogodi.

“Genocid u Srebrenici je najveća civilizacijka tragedija koja se desila civilima posle Drugog svetskog rata. Teško je otići tamo, treba puno hrabrosti” – rekao je Hasanović.

Podeli