DruštvoVesti

Otvorena džamija u Dragi

Meštani sela Draga sagradili su novu džamiju na temeljima stare, koja zbog dotrajalosti nije bila funkcionalna. Ovaj verski objekat svojim sredstvima gradili su žitelji tog tutinskog sela, ali i oni koji su u inostranstvu.

Inicijativa da se izgradi nova džamija potekla je od dvojice članova  porodice Todić Osmana i Imera, koji su donirali materijal za izgradnju džamije. Meštani Drage su prihvatili taj predlog i pomogli da ovo, kako kažu mnogi,  najlepše selo, dobije verski objekat urađen po najsavremenijim standardima. Jedinstveni i istrajni u ideji da u svom kraju sagrade božiju kuću, Dražani koji ovde žive, ali i u inostranstvu donirali su sredstva da ovaj verski objekat bude izgrađen kvalitetno.

Prva džamija u Dragi sagrađena je od drveta pre 450 godina. Danas je ovde savremeni verski objekat, u kojem će žitelji obavljati namaz, kako i sami kažu, srećni su što su ovaj zajednički projekat uspešno realizovali.

Hasip Pepić, jedan je od donatora izgradnje džamije iz inostranstva, koji nije zaboravio svoj rodni kraj već je zajedno sa svojim prijateljima i rođacima iz Drage, pomogao da ovaj verski objekat bude završen.

Svečanosti povodom otvaranja džamije prisustvovao je veliki broj meštana Drage,  a vrata džamije za vernike otvorena su presecanjem vrpce. S obzirom da je  bio veliki odziv žitelja da pomognu izgradnju ove džamije, ostalo je još novca, koji će biti utrošen na kupovinu zemlje za groblje.  Svečanost povodom otvaranja džamije u Dragi možete pogledati na programu Radio televizije Novi Pazar u četvrtak u 21:30h.

 

Podeli