PolitikaVesti

Zukorlićev fijasko u Luksemburgu i Nemačkoj

Bivši muftija Muamer Zukorlić održao je promociju knjige “Drevna Bosna” u Luksemburgu i nemačkom gradu Manhajmu. Na skupovima, na kojima je Zukorlić govorio prisustvovao je mali broj ljudi. Na reverima  nijednog učesnika, kao ni autora knjige nije bilo srebreničkog cveta, kao ni reči o genocidu u Srebrenici.

I dok su se tabuti posmrtnih ostataka ubijenih Srebreničana spremali na put prema Potočarima, Muamer Zukorlić je u Luksemburg stigao da održi skup, ali ne posvećen genocidu u Srebrenici, na kojoj je izgradio dobar deo svoje karijere, već da bi održao promociju svoje knjige “Drevna Bosna” i petogodišnjicu Bošnjačke kulturne zajednice  u Luksemburgu. Da li zbog neprimerenog datuma održavanja promocije ili zbog njegove nove uloge političara u Beogradu, tek primetno je bilo malo prisustvo tamošnjih Bošnjaka, tako da je sam skup kasnio više od sat vremena, kako bi se mala sala iole popunila.

Sa pratećim karavanom gostiju i delegacijama BKZ iz okolnih država, telohraniteljima i pratnjom iz Novog Pazara i uz jedan deo nedovoljno upućenih u sandžačke prilike Bošnjaka iz Bosne, na skupu je bilo prisutno svega stotinjak ljudi, žena i dece. Dobro upoznati sa prilikama u Luksemburgu tvrde da Bošnjaka sa područja Sandžaka nije bilo više od 50, što je svojevrsni fijasko, uzme li se u obzir da se tokom poslednjeg boravka  Zukorlića u Luksemburgu okupilo, kako su tada tvrdili mediji bliski Zukorliću, 1000 Bošnjaka.

Da je fijasko potpun govori i činjenica da se na skupu nije pojavio nijedan imam iz Luksemburga iako su tamošnji Bošnjaci organizovani u brojnim džematima, gde imaju svoje imame. Očito se ovog puta Zukorlićevoj ekipi nije posrećilo da kao na zadnjem boravku u Luksemburgu skupi velike svote novca za nepostojeće projekte, akcije i organizacije. Ovoga puta nije bilo one parole “500€ samo za studente”,  ali ni pomena Srebrenice ni srebreničkog cveta na reveru Zukorlića. Izgleda da je uvenuo negde na putu od Raške do Beograda.

Promociju knjige “Drevna Bosna “Muamer Zukorlić održao je i u nemačkom gradu Manhajmu, gde je bila slična situacija. Da čuje predstavljanje ovog dela došlo je svega 70 tamošnjih Bošnjka , što se vidi i na snimcima televizije,  koja je bliska Muameru Zukorliću.

Podeli