Andrija Vilimanović novi tehničar Plavih

Odbojkaški klub Novi Pazar predstavio je danas novog tehničara Andriju Vilimanovića, sa kojim je potpisan jednogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci.

“Drago mi je što sam došao u ambiziozan klub, koji je osvojio Kup Srbije i borio se gotovo do kraja za titulu prvaka države. Uveren sam da ćemo imati bolju ekipu nego prošle sezone i da ćemo konkurisati za sva tri domaća trofeja, a u Evropi ćemo pokušati da stignemo što dalje”, rekao je Vilimanović.

Vilimanović (21) je prethodno igrao za kraljevačku Ribnicu, visok je 195 centimetara, a prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije.

“Od saigrača najbolje poznajem Marka (Radosavljevića), odlično smo sarađivali u reprezentaciji. Protiv ostalih sam igrao i ubeđen sam da ćemo se brzo naći i da će sve to dobro izgledati”, naveo je Vilimanović.

Pazarci su prethodno angažovali Nemanju Sretenovića (22), doskorašnjeg tehničara Partizana, kao i povratnika iz Budvanske rivijere na mestu primača Sameda Pruševića (17), a prema rečima predsednika Ervina Ćorovića cilj je da ekipa ostane u vrhu srpske odbojke.

“Vilimanovića smo želeli i ranije, mlad je tehničar, ali veoma kvalitetan i zauzima važno mesto u našim planovima. Pre njega potpisali smo Sretenovića na tri godine. Hoćemo da nastavimo uzlaznom linijom, u najmanju ruku da budemo uspešni kao prethodne sezone”, otkrio je Ćorović.

Dres Pazara ubuduće neće nositi srednji bloker Dušan Lopar, koji je otišao u francuski Oranž Volej, kao i organizatori igre Luka Šormaz i Aldin Oković.

“Sa ostalima pregovaramo, želimo da napravimo što bolji sastav. Cilj je da zadržimo okosnicu. Verujem da ćemo do sredine avgusta i početka priprema sklopiti tim. Očekuje nas puno posla, ali nadamo se najboljem. Uz podršku grada i naših sponzora, ostajemo na dobrom putu”, kazao je Ćorović.

Tim menadžer Novog Pazara Berat Kurtanović izrazio je očekivanje da će korektor Irfan Hamzagić, te primači servisa Marko Radosavljević i Srećko Ristić ostati u klubu.

“Bilo bi idealno da ostanu, a ekipi smo pridodali Vilimanovića, koji je najbolji tehničar u državi. Grad nam pomaže u svakom pogledu, počev od infrastrukture, ali za nešto više potrebno je da se uključe i ostali. Dobrodošla je pomoć svih koji hoće da podrže pravu priču i koji žele dobro novopazarskom sportu”, rekao je Kurtanović.

M. Minić

Podeli