Društvo

Nepoznate osobe posekle dve breze u Ulici generala Živkovića

Nepoznate osobe posekle su, bez ičije dozvole, dva stabla breze u Ulici generala Živkovića. Prema rečima direktora Gradske „Čistoće“ Emina Omerovića ovaj čin je nezakonit ali pre svega narušen je izgled ovog dela drvoreda i uništen trud generacija pre nas koji su zasadili ove dve breze.

Kome su zasmetala dva stabla breze u novopzarskoj ulici Generala Živkovića nikome nije jasno. Takodje, nikome nije jasno zašto nije ispoštovana procedura u vezi sa uklanjanjem stabala a koja uključuje dozvolu Odeljenja za zaštitu životne sredine, istakao je  direktor Gradske „Čitsoće“  Emin Omerović.

„Ova dva stabla su u sklopu ostalih stabala u ovom drvoredu u Ulici generala Živkovića uređeni u proleće, orezani uredno ali verovatno da neko nije bio zadovoljan od građana kako smo mi to odradili i u popodnevnim časovima je angažovao ljude da oseču ova stabla“, rekao je Omerović.

Omerović kaže da su odmah poslali komunalnu inspekciju kako bi pronašla krivce. Međutim za sada su oni nepoznati kaže on.

„Pratićemo ova dva stabla i ako budu mogla da opstanu mi ćemo ih ostaviti ukoliko ne ostaje nam da izvadimo oštećena stabla i zasadimo nova“, kazao je Omerović.

Posečene breze bile su stare najmanje 15 godina istakao je Omerović, i ovakav vid neodgovornosti prema radnicima „Čistoće“ koji pokušavaju da ovaj grad bude lepši i zeleniji, a pre svega prema prirodi, znak je koliko su ljudi sebični i neobrazovani, jer da znaju koliko je bitno imati što više zelenih površina u gradu mnogo bolje bi se ophodili prema drveću, cveću i očuvanju okoline u kojoj žive, dodao je Omerović.

Alma A.

 

 

Podeli