DruštvoVesti

Međugeneracijska saradnja

Sa ciljem da penzionerima uljepšta život i da ih što više uključi u različita društvena dešavanja filijala Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje u Novom Pazaru poziva sve  penzionere da budu otvoreni za druženje i da se u filijali raspitaju o programima koji unapređuju različita interesovanja starijih osoba. Kako je najavljeno filijala će organizovati različite radionice kako bi unaprijedila međugeneracijsku saradnju.

Ideja programa Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje  jeste da građanima  po odlasku  u penziju pomogne da započnu novo doba u kome će biti mjesta za različite aktivnosti i druženja. Sa tim ciljem sve filijale će zaintesovane uputiti na različite radionice, kurseve, udruženja u kojima mogu učiti strani jezik, savladati rad na računaru, baviti se slikarstvom, učiti horsko pjevanje i slično u kojima se penzioneri mogu pronaći.

”Vlada Republike Srbije je 2017. proglasila godinom međugeneracijske saradnje I  sloidarnosti. Tim povodom , tokom cele godine, održavaće se manifestacije  u čiju organizaciju će biti uključene institucije I ministarstva, a koje će pomoći u okviru svojih nadležnosti” rekao je direktor filijale Fonda za Penzijsko I invalidsko osiguranje u Novom Pazaru, Mirsad Abdurahmanović.

Filijala PIO  fonda može se u ovoj godini pohvaliti i svojom ažurnošću kada je rad sa osiguranicima u pitanju i obrada dokumenata.  Od  početka godine do 1. jula filijala je imala 828 pregleda . U filijali ističu da je važna institucionalna  briga o penzionerima, njihovim pravima, potrebama,  ali i da je važan odnos zajednice prema starijim građanima.

Podeli