DruštvoHronika

U Trnavi gorela kuća

Dvanaestočlana porodica Toković iz Trnave preživela je požar u kojem je izgoreo ceo drugi sprat kuće. Materijalna šteta je velika. U to su se uverili i predstavnici Uprave grada Novog Pazara prilikom obilaska porodice Toković kojoj je potrebna pomoć humanih ljudi, kako bi sanirali načinjenu štetu.

Požar je krenuo od krova. To je prvi uočio, glava porodice, Huzeir Toković. Njegova snaha, koja je sa troje dece u tom trenutku bila u kući, uspela je da izađe pre nego je vatrena stihija počela da uništava krov i sve što je bilo na drugom spratu.

”Pošao sam krave da vidim, kad ugledam dim izlazi na vrh kuće – priča Huzer. Objašnjava da je upozorio snahu izvede decu na vreme. ”Snaha je izvela decu. Ono malo od 6 meseci zamalo se ugušušilo”.

Ubrzo su komšije pristigle u pomoć. Stigla je i ekipa vatrogasne službe. A ono što je najbitnije, žrtava nije bilo. Ove ljude u nevolji, obišli su i predstavnici Gradske uprave.

”Vidimo da je dosta velika materijalna šteta. Međutim, najvažnije je da nema žrtava niti povređenih”, kaže član Gradskog veća zadužen za zdravstvo i socijalnu politiku Fevzija Murić. On je obećao i materijalnu pomoć. ”Videćemo šta možemo mi da nadoknadimo, šta na neke druge načine. Srećom požar nije zahvatio celu kuću, pošto je donji deo imao ploču, ali su velika oštećenja”, kazao je Murić.

Uzrok požara još nije utvrđen. Predpostavlja se da je u pitanju elektroinstalacija. Za dvanaestočlanu porodicu Toković, čiji su najmlađi članovi nakon požara smešteni kod rođaka, sada je najbitnije da ponovo imaju pristojan dom. U sanaciji kuće očekuju pomoć humanih ljudi.

S.Lj.

Podeli