Društvo

Počinje ukorićavanje Deževske reke

Projekat ukorićavanja rečnih korita: Raške, Deževske i Banjske teče planiranom dinamikom –  kaže koordinator za realizaciju projekata u Gradskoj upravi Ćeho Nikšić. Izgradnja kolektora je završena i trenutno se obavlja priprema za radove na ukorićavanju Dežeske reke.

Radnici i mehanizacija stigli su do Banjske petlje i ušća Deževske reke u Rašku. Težište radova sada prelazi na Deževsku reku gde je planirano ukorićavanje u dužini od 600 metara.

”Projekat se izvodi bez problema. Ukorićavanje Raške trebalo bi da se završi za oko mesec i po dana. Počeli smo zemljane radove i za dva do tri dana počeće i ukorićavanje Deževske, a potom i Banjske reke”, kazao je Nikšić.

On je istakao značaj izgradnje kolektora.”Građani Novog Pazara znaju da su se 50 godina izlivale otpadne vode ispod Carske ćuprije. Mi smo uspeli te otpadne vode da odvedemo kanalizacionim cevima na kilometar odatle, u pravcu buduće fabrike za prečišćavanje otpadnih voda. To ćemo nastaviti i narednih godina”, najavljuje Nikšić.

Projekat velike vrednosti i važnosti, za čiju realizaciju je Javno preduzeće ”Srbijavode” obezbedilo 219 miliona dinara od Svetske banke, naglašava Nikšić, trebalo bi da bude završen do kraja oktobra tekuće godine.

S.Lj.

Podeli