Društvo

Novopazarci sve više putuju

Letnja sezona je dobro počela, a predstavnici turističkih agencija zadovoljni su trenutnim interesovanjem građana. Oni ističu da je ove godine znatno više turista, pogotovu kada je u pitanju letovanje u Turskim gradovima. O putovanjima svjedoče popunjeni kapaciteti kada je u pitanju avio-prijevoz sa aerodroma Beograda, Prištine, Sarajeva, Podgorice, koji vode do turističkih destinacija i letovališta.

Iako generalno, kada su Novopazarsci u pitanju, veliki broj građana  letuje  na crnogorskom primorju a prije svega u  Ulcinju i Dobrim Vodama, u  agencijama ističu da je zainteresovanost građana za aranžmane u Turskoj, Egiptu, pa čak i u Tunisu veća nego u protekloj letnjoj sezoni.  Oni  kažu da, ako se uzmu u obzir svi troškovi, u prosjeku letovanje u Crnoj Gori nije mnogo jeftinije od letovanja u Turskoj.

„ To je zato što za letovanje u Turskoj vi dobijete uslugu  all inclusive,  u kojoj je sve uključeno, hrana, smještaj, prijevoz,  dok u Crnoj Gori vi najčešće plaćate samo smještaj, a samim tim imate i dodatne brojne troškove, tako da na kraju ispadne cijena ista”, kaže ispred agencije  „Travio“, Redžep Korać.

Mnogi od hotela u Turskoj su trenutno  na akciji popusta do 10. jula, a cijene, prema riječima zaposlenih u lokalnim agencijama, padaju i do 40%.

Indira Avdović iz Novog Pazara je odlučila je da ove godine proba nešto novo, aranžman u Alabaniji, koji košta približno koliko i letovališta u Turskoj.„ Za dvije odrasle osobe sa prijevozom nekih šesto do sedamsto evra je potrebno za prosječno letovanje u Truskoj“, kaže Mirela Bronja ispred agencije „Znak“.

Za one koji se sada odlučuju za putovanje na udaljene destinacije problem može biti nedostatk mjesta u avionima jer se letovi rezervišu i do mjesec dana ranije.

 

 

Podeli