Categories: Društvo

Novopazarci sve više putuju

Letnja sezona je dobro počela, a predstavnici turističkih agencija zadovoljni su trenutnim interesovanjem građana. Oni ističu da je ove godine znatno više turista, pogotovu kada je u pitanju letovanje u Turskim gradovima. O putovanjima svjedoče popunjeni kapaciteti kada je u pitanju avio-prijevoz sa aerodroma Beograda, Prištine, Sarajeva, Podgorice, koji vode do turističkih destinacija i letovališta.

Iako generalno, kada su Novopazarsci u pitanju, veliki broj građana  letuje  na crnogorskom primorju a prije svega u  Ulcinju i Dobrim Vodama, u  agencijama ističu da je zainteresovanost građana za aranžmane u Turskoj, Egiptu, pa čak i u Tunisu veća nego u protekloj letnjoj sezoni.  Oni  kažu da, ako se uzmu u obzir svi troškovi, u prosjeku letovanje u Crnoj Gori nije mnogo jeftinije od letovanja u Turskoj.

„ To je zato što za letovanje u Turskoj vi dobijete uslugu  all inclusive,  u kojoj je sve uključeno, hrana, smještaj, prijevoz,  dok u Crnoj Gori vi najčešće plaćate samo smještaj, a samim tim imate i dodatne brojne troškove, tako da na kraju ispadne cijena ista”, kaže ispred agencije  „Travio“, Redžep Korać.

Mnogi od hotela u Turskoj su trenutno  na akciji popusta do 10. jula, a cijene, prema riječima zaposlenih u lokalnim agencijama, padaju i do 40%.

Indira Avdović iz Novog Pazara je odlučila je da ove godine proba nešto novo, aranžman u Alabaniji, koji košta približno koliko i letovališta u Turskoj.„ Za dvije odrasle osobe sa prijevozom nekih šesto do sedamsto evra je potrebno za prosječno letovanje u Truskoj“, kaže Mirela Bronja ispred agencije „Znak“.

Za one koji se sada odlučuju za putovanje na udaljene destinacije problem može biti nedostatk mjesta u avionima jer se letovi rezervišu i do mjesec dana ranije.

 

 

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

4 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

11 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

11 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

12 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

12 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

12 hours ago