Društvo

“KUD mladih Novi Pazar” nagrađen na konkursu SBB

 

Na konkursu Kompanije SBB za projekat “Živi svoju ideju” među 34 najbolja kandidata našao se i “KUD mladih Novi Pazar”. Konkurs koji je trajao od maja ove godine okupio je ljude dobrih ideja , koji su mogli da prijave svoje projekte i inicijative čija će realizacija doprineti pozitivnoj promeni društva ili poslovanja SBB-a kroz razvoj usluga i poboljšanje korisničkog iskustva.

Zbog ovako postavljenog koncepta u finalu su žiri i publika mogli da čuju najrazličitije ideje- od onih koje se bave edukacijom dece i mladih, programa za volontiranje do ekologije i sadržaja namenjenih razvoju SBB-ovih usluga. Od 580 prijavljenih ideja, iz preko 70 gradova i opština u Srbiji SBB žiri je odabrao 34 najbolja kandidata i isto toliko ideja. Da živi svoju ideju, kako inače i glasi naslov projekta, izborio se i KUD mladih Novi Pazar.

Žiri je od svih prijavljenih projekata izabrao četiri pobednička, dok su kandidati sa projektima “HUB edukativnih inovacija” i “Priče dvoglavog orla” takođe dobili mogućnost da dodatno objasne svoje ideje kako bi osvojili potrebna srdstva za realizaciju. Žiri je takođe prepoznao potencijal i u projektima “Ne prljaj-razmišljaj” i “Sa problemima na ti-podrška mladima”, koji su dobili priliku da tokom leta nastave da razvijaju  svoje ideje uz pomoć mentora.

 

Podeli