PolitikaVesti

Odbornik Zećirović nije znao ime glave ulice u Novom Pazaru

Dok se na sednici Skupštine raspravljalo o niz značajnih tačaka, kakve su završni račun budžeta grada za prošlu godinu, kojim je postignuto 114 miliona suficita, i očuvanje izgleda Stare čaršije, jednom delu odbornika opozicije to nije bilo bitno. Davali su primedbe na skoro sve tačke dnevnog reda, a veći deo ovog zasedanja iskoristili su za promociju Islamske zajednice .

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada Novog Pazra, koja je trajala  nekoliko sati usvojen je Plan detaljne regulacije Stare čaršije sa parkom.  Zanimljivo je da tokom diskusije  povodom ove  tačke dnevnog reda, odbornik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Edin Zećirović nije znao kako se zove ulica u kojoj se nalazi najstariji i najvažniji deo grada. On je upitao zašto Planom nisu obuhvaćene fasade u pešačkoj zoni, koja se ne nalazi u delu stare čaršije. S obzirom da je već drugu godinu odbornik u novopazarskoj Skupštini iako nije rođen u ovom gradu,  odbornici vladajuće većine očekivali su da zna najvažnije delove Novog Pazara.

Tačku dnevnog reda o staroj čaršiji i parku, gde je smešteno nekoliko istorijskih objekata, odbornici opozicije iskoristili su za promociju islamske zajednice.

Odbornik Zećirović je zatražio mir tokom održavanja sednice dok se odbornici obraćaju sa govornice, ali se postavlja pitanje, da li su govor odbornika Jahje Fehratovića slušale i njegove stranačke kolege, koje su tokom njegovog govora međusobno komunicirali i gledali u telefon.

Šefu odborničke grupe “Za evrospki Novi Pazar” dr Muameru Bačevcu u jednom trenutku nije omogućeno da govori, već su odbornici opozicije dobacivali sa mesta, dok se Bačevac obraćao sa govornice.

 

Na jučerašnjoj sednici Skupštine usvojeno je niz značajnih odluka. Među njima je  i završni račun budžeta za prošlu godinu, kojim je ostvareno 114 miliona suficita,a imenovani su direktori nekoliko javnih preduzeća u Novom Pazaru.

Podeli