Sport

Mukanović i Bjelak u Novom Pazaru

Košarkaški klub Novi Pazar predstavio je danas igrače Sanela Mukanovića i Ersana Bjelaka, koji će sledeće sezone nositi dres tog člana Prve regionalne lige Zapad.

“Najavili smo da ćemo se ozbiljno pojačati, pošto želimo plasman u Drugu ligu. Bjelak je prošle sezone u duelima protiv nas pokazao kakav je igrač, a iskusni Mukanović dao je veliki doprinos plasmanu Zlatibora u Košarkašku ligu Srbije”, reklao je sportski direktor Pazaraca Džemil Imamović.

Mukanović ima 33 godine, visok je 192 centimetra i igra na poziciji beka.

“Tu sam zahvaljujući upravi i treneru Marku Dimitrijeviću. Pazar je sportski grad, pričao sam sam prijateljem iz Leskovca, koji je ovde igrao odbojku (Uroš Bulatović) i imao je samo reči hvale. Pregovarali smo i pre 12 meseci, ali malo kasno. Sad je sve urađeno na vreme. Verujem da ćemo ispuniti ciljeve uprave i navijača”, rekao je Mukanović.

On je karijeru počeo u leskovačkom Zdravlju, a nastupao je i za Jagodinu, Prokuplje, Crnokosu iz Kosjerića, Pirot i Zlatibor iz Čajetine.

Bjelak (23 godine, 202 centimetra) je krilni igrač, koji je prošle sezone nosio dres Zlatara iz Nove Varoši, dok je ranije branio boje sarajevske Bosne i Prijepolja.

“Nadam se da ću opravdati očekivanja. Ovo je veliki grad, gde sport zauzima značajno mesto, pa zaslužuje da ima drugoligaša. Mislim da možemo ostvariti zacrtano”, naveo je Bjelak.

M. Minić

Podeli