Categories: Društvo

Obilježen 4. jul, Dan borca

Članovi SUBNOR-a Novi Pazar zajedno sa predstavnicima Gradske uprave, Vojske, Policije i Udruženja penzionera obilježili su 4. jul,  Dan borca. Oni su položili vijence na spomen-obilježja palim borcima i podsjetili na značaj ustanka i borbe protiv fašizma.

Članovi gradskog odbora SUBNOR u Novom Pazaru  su najprije položili cvijeće na spomenike svojih ratnih drugova, Deda Šehovića i Simeona Karamarkovića, koji se nalaze na ulazu u Gradski park, ali i na spomenik borcima narodnoslobodilačkog rata u samom parku.

Na ovaj način obilježena je godišnjica sjednice održane u Beogradu 1941. na kojoj je donijeta odluka o podizanju ustanka i oružane borbe protiv fašizma na nivou tadašnje zemlje.

“ Spomjenik pred kojim stojimo, kao i svi drugi širom nekadašnje Jugoslavije, opominje nas da je važno da štitimo sve tekovine naše revolucije, mira i slobode, podjednako za sve naše narode i narodnosti u našoj zemlji “, rekao je predsjednik gradskog odbora SUBNOR u Novom Pazaru, Hafiz Zenunović.

Dan borca, 4. juli je za državni praznik proglašen 26. aprila 1956. godine i proslavljao se u čitavoj zemlji do 2001. godine. Tokom obilježavanja Dana borca u Novom Pazaru ukazno je i na značaj 7. jula, datuma kad je podignut  ustanak protiv fašizma u Srbiji.

Podeli

Selma Ljajic

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

3 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

10 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

10 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

10 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

10 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

11 hours ago