Politika

Glas Zapadne Srbije: Prijepoljski Odbor BDZS-a u rasulu

Opštinski odbor Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka u Prijepolju napušta sve više pripadnika i simpatizera zbog, kako objavljuje portal Glas Zapadne Srbije, pozivajući se na navode članova prijepoljskog BDZS-a, samovolje i bahatog ponašanja predsednika Opštinskog odbora Samira Tandira. Na pitanje kako komentariše ove navode, redakciji Glasa Zapadne Srbije Tandir nije odgovorio.

Glas Zapadne Srbije navodi da je samo u poslednjih mesec dana prijepoljski Odbor Bošnjačke demokratske zazednice Sandžaka napustilo četiri istaknuta člana koji su u Prijepolju bili istaknuti aktivisti i funkcioneri, neki čak od osnivanja.

Pravi šok izazvalo je napuštanje Sadmira Jakupovića, Armina Kahrovića, Imera Šalje i Memović Adisa koji su važili za najvernije pristalice i Tandirovu najužu postavu koji su mu pre i posle izbora i u svim kampanjama bili desna ruka i najuže okruženje. Kao razlog navodi se bahato ponašanje i samovolja, ponižavanje i verbalni istupi prema vernim članovima Opštinskog odbora.

“Veliki razlog je ubacivanje u partiju člana SDP Meda Mekića koji se u stranci pojavio tek nakon njenog ulaska u vlast i koji je na prečac dobio šest veoma važnih funkcija u ovoj partiji što je izazvalo pravo ogorčenje članstva koje je dalo sve od sebe na proteklim izborima kako bi ova partija ostvarila dobar rezultat. Istovremeno oni koji su mnogo uložili u izborni rezultat i uspeh partije potisnuti su, i ostali bez čak i tvrdih obećanja lokalnog lidera koji je njihov izborni trud poklonio preletačima. Na stranu to što smo izdali birače i da skoro ništa od obećanja iz kampanje nismo ispunili”, kažu sagovornici Glasa Zapadna Srbija.

Kako oni tvrde, iako odbornička grupa za sada deluje jedinstveno, tu vlada ogromno nezadovoljstvo. Navode da samo iz straha od lokalnog lidera ne iznose svoje mišljenje, ali da će uskoro i to biti izneto u javnost, jer najmanje njih dvoje ne žele da rade u takvim uslovima – tvrde bivši članovi BDZS-a.

Glas zapadne Srbije uputio je predsedniku OO BDZS-a Samiru Tandiru pitanja u kojima je tražio odgovor kako komentariše ove navode i da li su ove tvrdnje tačne. Međutim, od Tandira nije bilo nikakvog odgovora.

Podeli