Kultura

Održan kasting za statiste u seriji “Nemanjići”

U Novom Pazaru održan je drugi kasting za statiste u seriji “Nemanjići-rađanje kraljevine”. Prijavio se veliki broj prvenstveno mladih ljudi, uzbuđenih što imaju priliku da učestvuju u realizaciji važnog projekta.

Serija“Nemanjići-rađanje kraljevine” je najveći produkcijski projekat koji Javni televizijski servis realizuje ove godine. Riječ je o dramsko-igranoj televizijskoj obradi srednjeg vijeka. U Novom Pazaru je već jednom održan kasting za statiste, ali se zbog potreba produkcije održava opet. Kako je najavljeno u seriji će igrati 218 glumaca, snimaće se na 220 lokacija, biće angažovano 2700 statista od kojih će iz Novog Pazara biti 250.

Iako su za snimanje serije potrebne uglavnom starije osobe, na kastingu se pojavio mnogo veći broj mladih. Za sada, oni su se fotografisali, ostavili podatke preduzeću za kasting, zatim  govorili o svojim interesovanjima, a do 9. jula će znati koliko njihov izgled ogovara potrebama snimanja.

Brojne scene serije biće snimljene kod manastira i autentičnih srednjevjekovnih znamenitosti u Novom Pazaru i okolini. Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetoga Save povjerena je Draganu Mićanoviću.

Početak emitovanja serije planiran je za kraj  2017. godine.

 

Podeli