DruštvoHronika

Požar ugašen – materijalna šteta velika

Novopazarski vatrogasci ugasili su požar koji se dogodio danas oko podne u porodičnoj kući Mehovića u Ulici Generala Živkovića. Iz vatrene stihije uspešno je evakuisana jedna devojka i na sreću, žrtava nije bilo, ali materijalna šteta za porodicu Mehović je velika.

Vatrena stihija odnela je sve što su Ahmet i Muradija decenijama stvarali. Kada su trećeg dana Bajrama, otišli u posetu rodbini, nisu ni slutili šta će ih dočekati na povratku u porodični dom. Dok je vtra buktala u kući je bila samo unuka Ilda.

Vlasnik kuće, Ahmet Mehović pohvalio je intervenciju vatrogasaca, koji us, kako kaže, stigli za 6 minuta, kao i policiju, koja je izvršila uviđaj. Tačan uzrok požara još uvek  se ne zna. Ahmet predpostavlja da je u pitanju elektirčna instalacija.

”Hvala Bogu da su svi moji ukućani živi i da nije bilo žrtava, ali maternijalna šteta za nas je vdelika. Sve što smo godinama stvarali otišlo je u trenu”, priča Ahmet.

Njegova žena Muradija, više puta je operisana i ima srčanih problema. Nije danas mogla ni terapiju da popije jer su joj tablete izgorele. Sa penzijom od 13 hiljada dinara, ne mogu nadoknaditi štetu. Uzdaju se u pomoć humanih ljudi, kako bi mogli sanirati štetu i obnoviti svoj dom u kojem je vatra ostavila upečatljive tragove.

S.Lj.

Podeli