Kultura

Izašao novi broj časopisa “Sent”

Uz finansijsku podršku Ministarstva kulture izašao je novi broj časopisa “Sent”. Ljubiteljima pisane riječi ovaj broj prestižnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost donosi kvalitetne priče, priloge o umjetnosti, poeziju afirmisanih autora i književne prikaze.

Novim brojem ovog časopisa obuhvaćeno je 60 autora i on sadrži najbolje priloge iz savremene književnosti i umjetnosti uopšte kao što je ekskluzivni intervju sa književnikom Nenadom Šaponjom, zatim blok sa četiri književnika iz Brazila i Turske. Čitaoci mogu da upoznaju i savremenu poljsku književnicu, Juliju Fjedorčuk, kao i sve popularnijeg Iranca, Hivu Masiha. Kada je u pitanju poezija zastupljeno je četrdesetak pjesnika iz različitih krajeva svijeta, a prvnstveno bivše Jugoslavije.

” Imamo jedan veoma zanimljiv esej Zuhdije Hodžića o Redžu Muliću,  kompozitoru iz Gusinja koji je komponovao muziku za mnoge poznate filmove među kojima je muzika za čuveno filmsko ostvarenje Kapetan Leši “, rekao je urednik Senta, Enes Halilović istakavši da se u ovom  trobroju mogu naći i radovi mladih polaznika Škole kreativnog pisanja iz sandžačkih gradova.

„ Srećan sam što je ovaj časopis ponovo pred čitaocima, možda to čitalačaka publika ne zna ali časopisi u Republici Srbije se uglavnom gase. Za razliku od njih Sent je već 17. godinu pred publikom i pred čitaocima i nadam se da ćemo se krajem godine ponovo javiti sa novim izdanjem“ , kaže Halilović.

I ovaj broj se finansira uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, a poštarinu plaća Kulturni centar Novi Pazar.

Podeli