DruštvoKultura

Prodajna izložba radova Ramazan art

Galerija Multimedijalnog centra sinoć je organizovala izložbu na otvorenom pod nazivom Ramazan Art. Izložba je bila prodajnog karaktera istakla je urednica izložbenog programa Amra Hodžić Jejna. Kako je rekla,  cilj ove izložbe je da se otvore vrata galerije za širu publiku.

Prodajna izložba radova pod nazivom Ramazan Art koju organizuje Galerija multimedijalnog centra još jedan je način da se otvore vrata ove ustanove za sve ljubitelje umetnosti. Ovo je druga po redu izložba inspirisana islamskim motivima i motivima grada koji karakterišu naš grad u mesecu Ramazanu.

„Jedan od koncepata Ramzan Arta jeste da malo otvorimo vrata galerije i da izložbu približimo narodu. I ovo je jedan poseban trenutak jer je mesec Ramazan poseban za sve nas i narod je nekako posebno raspoložen tokom ovog meseca“, dodal je Hodžić Jejna.

Izet Mulić jedan od umetnika koji je izložio svoju sliku koja je rađena tehnikom akvarel, za koju kaže da veoma zahtevna i da iziskuje mnogo preciznosti i vremena.

„Ona sama za sebe govori i vidi se da je to Pazar. Nešto između nekadašnjeg i današnjeg Pazara, nešto što smo mi pamtili od pre 30 godina. To je susretanje musafira koji su nekad znali da naruče kočije u Novom Pazaru“, istakao je umetnik Izet Mulić.

Svi koji nisu uspeli da pogledaju rodove moći će da ih vide u naredne dve nedelje u Galeriji. Takođe će biti podeljeni flajeri sa kontaktima slikara kako bi svi oni koji žele da kupe slike mogli da dobiju sve potrebne informacije.

Alma A.

Podeli