Društvo

Bajramsko čišćenje grada

Radna subota proglašena je za radnike Gradske čistoće koji će intenzivno raditi na čišćenju grada i gradskih gorbalja sve do nedelje, tačnije, do Bajram namaza. Neradni dan za njih biće ponedeljak, a i tada će dežurne ekipe raditi na odvoženju smeća. Po redukovanom režimu rada prazniće se samo kontejneri.

Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću Gradska čistoća, uprkos, kako ističe direktor Emin Omerović, nepovoljnoj situacij zbog klimatskih uslova koji ne dozvoljavaju maksimalni angažma na terenu, daju sve od sebe kako bi grad bio čist. Ove sezone na poseban način uz nove aranžmane uređene su zelene i cvetne površine, rečna korita, parkovi. Pred predstojeći Bajram sve aktivnosti dodatno su intenzivirane.

”Uspeli smo u zadnjih par nedelja da pripremimo Bajram, da ljudi mogu bez problema da posete groblja, svoje najmilije za vreme bajramskih praznika. Radićemo dans punom parom, radićemo sutra, proglasili smo radnu subotu tako da će groblja do nedelje ujutru biti u nekom pristojnom stanju”, rekao je Omerović.

Za Gradsku čistoću praznični režim rada važiće samo u ponedeljak.

”Što se tiče iznošenja komunalnog otpada, mi smo ove nedelje zaokružili kompletne terene u gradu. Sva smo domaćinstva obišli, kontejneri se redovno opslužuju. Sutra će sektor Čistoće raditi punim kapacitetom od ujutru do Bajram namaza, ceo dan i celu noć”, kazao je Omerović. Redovan režim rada ponovo se uspostavlja od utorka.

S.Lj.

Podeli