DruštvoPolitika

Jačanje partnerstva Misije OEBS i Grada

Predsjednica Skupštine grada Novog Pazara, Ifeta Radončić, ugostila je Šefa Kancelarije OEBS u Novom Pazaru, Filipa Mekmehona, i sa njim razgovarala o unapređnju saradnje i transparentnosti rada organa uprave. Na sastanku je bilo riječi i o podršci OEBS-a skupštinskim radnim tijelima kao što su Sjavet za bezbjednost grada i Savjet za rodnu ravnopravnost.

Šef Kancelarije OEBS u Novom Pazaru Filip Mekmehon  i predsednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić razgovarali su o sve aktivnijem partnerstvu Misije i skupštinskih tela.  Prema njenim riječima nastavak saradnje Misije OSCE i Gradske uprave ogleda se prvenstveno u  transparentnosti rada svih organa uprave kao i dostupnosti usluga i informacija koje Grad pruža u okviru svojih nadležnosti.

„Trenutno su posebno zaintersovani za rad skupštinskih radnih tijela.  Intenzivno pružaju potporu radu Savjeta za bezbednost grada, a ona se prvenstveno ogleda u pripremi važne strategije. Uskoro očekujemo akcioni plan bezbjednosti grada Novog Pazara koji će nastati upravo na osnovu te strategije. Bez ovakvih akata ne postoji šansa da apliciramo za bilo kakva sredstva  kod stranih donatora, pa je pomoć u pripremi strategija u nekoj  oblasti više nego dragocena“, istakla je predsjednica Skupštine, Ifeta Radončić.

Bilo je riječi i o Savetu za ekologiju i intenziviranju aktivnosti na ovom planu, kroz primjenu strategije održivog razvoja. Organizacija za evropsku bezbjednost u Srbiji kroz mnoge projekte, kako je istaknuto, pruža podršku mladima Novog Pazara, a jedna od značajnijih tema sastanka je uvodjenje elektronske skupštine, što bi prema riječima predsdavajuće parlamentom, Ifete Radončić,  znatno smanjilo materijalne troškove Lokalnog parlamenta.

Podeli