Društvo

Iftaru Sandžačke demokratske partije u Novom Pazaru prisustvovalo preko 1.000 postača

Oko hiljadu postača okupilo se na velikom tradicionalnom iftaru koji svake godine organizuje Sandžačka demokratska partija. Iftaru je prisustvovalo i rukovodstvo grada Novog Pazara, predvođeno gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Iftaru su se odazvali i brojni simpatizeri i članovi te političke partije, rukovodstva osnovnih i srednjih škola, javnih preduzeća i ustanova te predstavnici gotovo svih sportskih kolektiva u gradu, članovi humanitarnih organizacija, uspješni privrednici i pripadnici društvenog, javnog i kulturnog života.

Domaćin iftara bio je predsjednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović koji je istakao zadovoljstvo velikim odzivom postača.

“Mubareklišem ramazan i predstojeći bajram svim muslimanima u svoje lično ime, u ime partije i njenog osnivača Rasima Ljajića. Zahvaljuje svima na konstantnoj podršci našoj politici. Prava je draž ramazana da se na iftaru, na jednom mjestu okupi ovoliki broj postača. Lijepa je ovo prilika da uputimo i zajedničku dovu kako bi se poboljšalo naše stanje”, rekao je Hasanović.

Postači sa kojima smo razgovrali ocjenili su da je iftar Sandžačke demokratske partije plemenita ideja koja ima za cilj promociju zajedništva u ovom mubarek mjesecu, te da je vrijednost još veća ako se ima u vidu brz tempo življenja i nedsostatak vremena za druženje sa prijateljima i poznanicima u ovom mubarek mjesecu.

A. Nićiforović

 

 

Podeli