Sport

Odložen start državnog šampionata u brzinskoj vožnji

Šampionat Srbije u brzinskoj vožnji (drag), koji je trebalo da startuje 17. i 18. juna na beogradskom Ušću, pomeren je za tri sedmice zbog radova na stazi i loših vremenskih uslova, rečeno je danas u Sportskom auto i karting savezu Srbije.

Rekorder Srbije i najbrži Evropljanin u Klasi 4WD stejdž 2 Esad Došljak, koji vozi za Auto moto klub Novi Pazar, rekao je da njegovom timu odgovara odlaganje i da će do 8. jula Pazarci licencirati još trojicu takmičara.

“Neophodno je da se staza na Ušću sanira, a i da je sve u redu za nedelju je najavljena kiša. Ako bi nastupili samo u subotu, takmičenje se ne bi zvanično bodovalo. Odgovara nam, pošto čekamo još tri licence i na startu šampionata Srbije trebalo bi da imamo devetoricu predstavnika”, naveo je Došljak.

On je najavio da će ove godine pokušati da poboljša svoj najbolji rezultat na stazi od 402 metra, koji iznosi 8,059 sekundi.

“Imaću po dva nastupa u nemačkom Hokenhajmu i na čuvenoj stazi Sant Pod u Engleskoj. Cilj je ulazak u Klasu 7, a pokušaću i da napadnem apsolutni rekord Evrope. Polovina mog Audija RS4 je u Finskoj, delovi su na reviziji. Automobil stiže za 15 dana, a onda ga treba srediti do najsitnijih detalja da bi sve funkcionisalo kako treba”, rekao je Došljak.

Računajući sve klase, najbolje vreme u Evropi na stazi od četvrt milje iznosi 7,437 minuta, a postavio ga je Ukrajinac Andrej Kravčenko 2013. godine za volanom automobila Nisan Skajlajn GT-R.

M. Minić

Podeli