DruštvoPolitika

Turski sindikalci u Novom Pazaru

Angažovanje na zaštiti ljudskih prava i načini uspostavljanja saradnje između Novog Pazara i Sandžaka uopšte sa ankarskim opštinama, bile su teme sastanka u Upravi grada sa predstavnicima Konfederacije sindikata Turske, koji su danas boravili u Novom Pazaru. Sastanku su prisustvovli i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić, posetu predstavnika Konfederacije sindikata Turske ocenila je vrlo značajnom za Novi Pazar. Osim angažovanja na zaštiti ljudskih prava, na sastanku je bilo reči i o uspostavljanju saradnje sa ankarskim opštinama što će, kako je istakla Radončić,  u značajnoj meri pomoći razvoju grada.

”Cilj nam je da angažovanje na zaštiti ljudskih prava podignemo na jedan veći nivo a pored toga, da ostvarimo saradnju sa drugim turskim opštinama, posebno iz Ankare sa kojima nemamo brartimljenje u tom postupku. Predsednik Konfederacije sindikata Turske Mahmut Arslan je značajan činilac u svemu tome i ima izuzetnu saradnju sa ankarskim, ali i sa i svim drugim turskim opštinama”, rekla je predsednica Skupštine grada Novog Pazara Ifeta Radončić.

Pored predstavnika Uprave grada i članova Konfederacije sindikata Turske, sastanku su prisustvovali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

S.Lj.

Podeli