Društvo

Saradnjom do unapređenja programa pomoći

Članovi Fondacije Hadži-Nadžija Karabegović Agušević bili su gosti na svečanom prijemu koji je Ambasada Azerbejdžana organizovala povodom nacionalnog praznika , Dana Azerbjedžana.

Članovi fondacije su iskoristili priliku da uspostave veze sa brojnim humanitarnim organizacijama i učvrste saradnju sa predstavnicima različitih ambasada koje su i do sada pomagale realizaciju brojnih humanitarnih akcija.

Ambasador  Azerbejdžana u Srbiji, Eldar Hasanov, rekao je na svečanosti da Srbija i Azerbejdžan ove godine slave 20. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Osim državnika i ljudi iz javnog, kulturnog  i političkog života, svečanosti su prisustvovali predstavnici različitih humanitarnih uruženja, muslimanskih i hrišćanskih zajednica, kao i azerbejdžanskih kulturnih institucija, a članovi fondacije iskoristili su priliku da porazgovaraju o budućim projektima pomoći.

Jedan od dugogodišnjih saradnika je i Društvo srpsko-azerbejdžanskog prijeteljstva čiji su predstavnici  ukazali na značaj humanitarnog rada fondacije HNK.

Agušević je rekao da fondaciju tek očekuju brojni projekti koji se tiču studiranja i istakao da je pomoć u obrazovanju prioritet.

Fondacija već dugi niz godina stipedndira studente, finansira studijska putovanja i omogućava studentima da budu gosti mnogih država sa čijim ambasadama fondacija HNK sarađuje.

Podeli