Društvo

Ambasada Kuvajta donirala pakete za najsiromašnije

Ambasada Kuvajta u Srbiji i ove godine donirala je pomoć u vidu namirnica za najsiromašnije građane Novog Pazara. Riječ je o vrijednim poklonima koji su obradovali mnoge slabije imućne porodice. Paketi su podijeljeni sa ciljem da uljepšaju ramazanske dane.

Donacijom je obuhvaćeno šesdeset i jedno domaćinstvo, a čiji su članovi osobe slabijeg materijalnog stanja, uglavnom samohrane majke. Paketi pomoći su donirani sa ciljem da olakšaju pripremanje obroka u mjesecu posta. Jedan paket sadži namirnice u vrijednosti od sto evra, s tim da su uz te građani dobili i pakete s mesom.

Sve ovo sprovedeno je uz podršku, organizacije “Ilm”, koju vodi Rami Nasrallah, zatim Grada Novog Pazara i Kulturnog centra.

“Želimo da  kao i svake godine kroz ovu akciju omogućimo i siromašnijim osobama da spreme obrok u mjesecu posta. Ovo je već postala tradicija zahvaljujući Ambasadi Kuvajata u Srbiji, kojoj se ovog puta zahvaljujem”, rekao je direktor Kulturnog centra, Husein Memić.

Slične aktivnosti realizovane su i tokom proteklih godina.  Na ovaj način organizatori akcije su  vjernicima čestitali mjesec ramazan.

Podeli