Sport

Preko 1.000 mladih sportista i sportistkinja na SIM u Novom Pazaru

Preko 1.000 mladih Novopazaraca i Novopazarki, rođenih 2002. godine i kasnije, učestvovalo je danas na Sportskim igrama mladih (SIM) u tom gradu, a sva takmičenja su zbog kiše održana u dve ovdašnje sportske dvorane i u salama osnovnih škola Bratstvo i “Rifat Burdžović Tršo”.

“Novi Pazar je još jednom pokazao da je grad sporta i ponosni smo zbog toga. Imamo sjajnu saradnju u ovom projektu, koji raste iz godine u godinu, pa smo sada najmasovnija manifestacija amaterskog sporta u ovom delu Evrope. Deca su bila veoma srećna, radovala su se svakom takmičenju i pobedi”, rekla je predsednica SIM za Srbiju Ivana Jovanović.

Posle svečanog otvaranja u dvorani Pendik, gde se učesnicima obratila atletičarka Amela Terzić, a plamen SIM upalila kik-bokserka Saida Bukvić Bačevac, usledila su nadmetanja u pet sportskih disciplina, dok su otkazana takmičenja u tenisu i odbojci na pesku.

Najbolji u malom fudbalu bili su Pazar Juniorsi, ispred Osnovne škole “Ćamil Sijarić” i Novog Pazara 1.

U mešovitoj igri između dve vatre slavila je ekipa Džokeri iz Osnovne škole “Đura Jakšić”, dok su drugo i treće mesto, tim redosledom, pripali timu Bambi iz odeljenja Osnovne škole “Rastko Nemanjić” u Postenju i Osnovnoj školi “Dositej Obradović”.

U uličnom basketu trijumf u muškoj konkurenciji ostvario je Košarkaški klub Pazar, na drugoj poziciji završio je Košarkaški klub Pazar 07, a treća je bila ekipa Plavo-beli, dok se kod devojčica pobednički pehar našao u rukama Ženškog košarkaškog kluba Pazar.

U muškoj odbojci slavio je Odbojkaški klub Novi Pazar, vicešampion je Osnovna škola “Halifa bin Zaid Al Nahjan”, a treće mesto pripalo je Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić”. U ženskoj konkurenciji bez premca je bio Ženski odbojkaški klub Novi Pazar, a sledili su Bane iz Raške i Pazar Volej.

Novi Pazar osvojio je prvo, Osnovna škola “Avdo Međedović” drugo, a Osnovna škola “Stefan Nemanja” treće mesto u muškom rukometu, dok je kod devojčica najbolje odeljenje Osnovne škola “Halifa bin Zaid Al Nahjan” iz Bagri, ispred Ženskog rukometnog kluba Pazar 2003 i trećeplasirane Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

“Jako smo ponosni što je Novi Pazar tokom ove četiri godine dobio kvalitetno takmičenje. Veliki je broj dece, dugujemo im posebnu zahvalnost, kao i SIM. Oni su su u nama prepoznali dobre domaćine, uverivši se da smo grad sporta i mladih i uvrstivši nas u redovan kalendar. Prioritet nije bilo takmičenje, već zabava, druženje i promocija zdravog načina života. Kao međunarodna manifestacija, SIM su i lepa prilika za sklapanje novih prijateljstava”, naveo je direktor novopazarskog Sportskog saveza Emir Mehmedović.

Najbolji sa današnjih takmičenja će krajem jula biti akteri državnog finala u Beogradu, dok je međunarodno finale na programu mesec dana kasnije u Splitu.

M. Minić

Podeli