Društvo

Omerović: Rušenje strašna, opasna i neoprostiva greška

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerovic je povodom poslednjih događaja u Zemun Polju izjavio da je rušenje molitvenog doma za muslimanske vernike u Zemun Polju strašna,opasna i neoprostiva greška lokalnih vlasti.
’’Dosledna primena zakona u borbi protiv divlje gradnje je naravno nesto sto svako normalan podrzava.Ali drzava i njeni organi NE SMEJU da selektivno primenjuju zakon’’ izričit je Omerović.

’’Nekome se dozvoljava da gradi bez dozvole u centru Novog Pazara a Islamsko zajednici i na njenom zemljištu u Zemun Polju to se ruši u gluvo doba noći’’ navodi Omerović.

On dalje smatra da, koliko osećaja,sluha i takta za trenutak koji su izabrali kada će srušiti objekat, imaju lokalni moćnici,svedoči podatak da su to uradili samo dan pre početka svetog meseca Ramazana!!

’’Umesto da čestitaju svojim sugrađanima pocetak ovog najvažnijeg meseca kod muslimana,da sa njima razgovaraju o njihovim problemima,odabrali su bagere i noć! Tu sramotu će jako dugo morati da nose na svojim licima.A slika koja je obišla svet je dodatna šteta koju su naneli i svojoj državi’’ izričit je Omerović. On je zatražio i izrazio očekivanje da se HITNO kroz razgovore dođe do legalnog rešenja za izgradnju objekta za potrebe muslimanskih vernika.

’’Verujem i nadam se da će se pronaći i adekvatan prostor za ovu namenu i to do kraja ramazanskog posta!Samo tako ćemo kao država pokazati da su svi građani Srbije jednaki pred zakonom,da niko ne sme biti diskriminisan po osnovu vere!!” smatra Omerović.

Senada Kalić

Podeli