Društvo

Islamska zajednica u Srbiji osudila rušenje u Zemunu

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji najoštrije osuđuje rušenje džamije u Zemun Polju od strane opštinskih organa uz podršku jakih policijskih snaga. Ovo je, smatraju u toj islamskoj zajendici, još jedan pokazatelj o primeni dvojnih standarda na štetu muslimana koji žive u ovoj državi.

Pripadnici islama na području Muftijstva beogradsko-novosadskog ionako žive u teškim uslovima i lišeni su elementarnih verskih prava, kao što su verski objekti, muslimanska groblja i drugo, smatraju u Islamskoj zajednici u Srbiji.
”Posebno nam teško pada što je slika srušene džamije i Beograda otišla u svet umesto ramazanske čestitke. Ovom prilikom pozivamo muslimane na području pomenutog muftijstva, a posebno Zemun Polja da u ovim mubarek danima ostanu dostojanstveni i da ih ovaj nepravedni čin ne navede na mržnju i nasilje, već da ih učvrsti na putu vjere islama koji poziva na mir i suživot, poručuju iz te islamske zajednice i od državnih organa traže
da se što pre otpočne sa razgovorima radi rešavanja nagomilanih problema pripadnika Islamske zajednice u Srbiji, a posebno na području Muftijstva beogradsko-novosadskog.
U islamskoj zajednici u Srbiji navode da je povratak jedinstva Islamske zajednice jedini garant ostvarenja normalnog ambijenta u kome će muslimani ostvarivati sva svoja prava i biti konstruktivni faktor države i društva.

Podeli