Društvo

Islamska zajednica u Crnoj gori saoseća sa muslimanima u Srbiji

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendija Fejzić najoštrije je osudio rušenje verskog objekta u Zemun Polju istakavši da iskreno saoseća sa muslimanima Srbije. On je u otvorenom pismu koje je uputio reis ul ulemi islamske zajednice Srbije Seadu efendiji Nasufoviću čestitao predstojeći Ramzan i muslimanima  poželeo istrajnost u teškoj ali nadasve časnoj borbi za svoja prava.

’’Uvaženi Reisu-l-ulema, Esselamu alejkum!

Zatečeni smo i užasnuti rušenjem džamije u Zemun Polju. Danas, kada muslimani širom svijeta dočekuju Ramazan vjernici Zemun Polja obilaze ruševine svoje Bogomolje. Mislili smo da su rušenjai paljenja bogomolja zauvijek iza nas, ali nas je aktuelna vlast u Srbiji na način bez presedana razuvjerila. Prevazišla je i samog ideološkog oca koji se ipak nije usuđivao na ovakav vandalizam u mirnodopskim uslovima. Nema ljudskih prava bez slobode vjeroispovjesti niti slobode

vjeroispovjesti bez vjerskih objekata. Bez sumnje uzrok rušenja džamije nije u nelegalnoj gradnji i poštovanju zakona već u nakaradnoj svijesti i mržnji rušitelja prema svemu različitom.

Nadamo se da građani Beograda uviđajupogubnost politike rušenja i tlačenja svojih sugrađana druge vjereod strane vlastii da će dići glas protiv.

Islamska zajednica u Crnoj Gori i ja najoštrije osuđujemo „ramazansku čestitku“ beogradskih vlasti i

duboko saosjećamo sa vama!Poštovani Reisu-l-ulema,

 

Želim Vam mubarek Ramazan i istrajnost u teškoj ali nadasve časnoj borbi za svoja prava.

Molim Vas da čestitke prenesete i pripadnicima Vaše zajednice.’’

 

 

Senada Kalić

Podeli