Categories: DruštvoKultura

Predstava „Princeza i žaba“ ostavila decu bez daha

U sklopu redovnih aktivnosti Regionalnog pozorišta su i predstave za osnovce od prvog do četvrtog razreda. Bajka „Princeza i žaba“ koju su mališani imali priliku da odgledaju imala je za cilj da im pokaže šta je to ljubav i dobrota ljudi.

Treći dan za redom  Regionalno pozorište organizuje prelepu pozorišnu bajku „Princeza i žaba“. Sala je bila prepuna a osnovci od prvog do četvrtog razreda uživala su od početka do kraja što se moglo videti na njihovim licima.

Osmesi i zadovoljstvo mališana govore koliko predstave, kao što je bila ova bajka koju su izveli glumci Regionalnog pozorišta, doprinose kako zabavu tako i vaspitanje dece.

“Svaka predstava ima neku poruku a današnja je ljubav, dobrota i da budeš dobar čovek. Zadovoljan sam što ćemo i danas u toku dana imati još tri predstave. Ovo je sedma predstava u ova tri dana i pozvao bih sve učenike i građane Novog Pazara da budu uvek uz Regionalno pozorište  i pogledaju sve što naše pozorište nudi”, rekao je direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović.

„Prikazali smo nešto čemu roditelji uče kući svoju decu ili bi trebalo da ih uče. To je, da je dobro najbitnija stvar, da nije bitno jesi li lep ili ružan, crven, plav, zelen, narandžast ili kiseo i da je dobrota jedino što je trajno“, kazao je glumac Rifat Rifatović.

„Pouka svake bajke je ljubav, dobrota, istina i da pravda uvek pobeđuje. Ove bajke koje realizuje naše Regionalno pozorište veoma su kreativne i sadržajne. Zašto? Zato što u sebi ne sadrže samo književnost ili pouku već sadrže i likovnu predstavu. Deca se uče i bojama i priči i govoru i pesmi, što je sve pokazala današnja predstava“, istakla je učiteljica Seida Hadžić.

Direktor Regionalnog pozorišta Seadetin Mujezinović ističe da će i u budućnosti praktikovati organizovane posete za osnovce.

Alma A.

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 hour ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

3 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

6 hours ago

Međedović gubi u Madridu: Lehečka vodi 1:0 u setovima

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović, izgubio je prvi set u drugom kolu masters turnira…

6 hours ago

Gaza: Od 7. oktobra ubijeno najmanje 34.388 Palestinaca

U izraelskim napadima na Pojas Gaze u posljednja 24 časa najmanje 32 Palestinca su ubijena,…

7 hours ago

Počeo meč Hamada Međedovića u Madridu

Teniser iz Novog Pazara, Hamad Međedović igra drugo kolo masters turnira u Madridu. Protivnik mu…

7 hours ago