Sport

Kadeti Novog Pazara spremni za završnicu državnog prvenstva

Kadeti Odbojkaškog kluba Novi Pazara igraće predstojećeg vikenda na finalnom turniru Prvenstva Srbije u Kraljevu, a trener te selekcije Jakup Zatrić rekao je da očekuje najmanje drugo mesto u grupi B.

“Požarevački Mladi radnik i VGSK iz Velikog Gradišta su jake ekipe, ali u završnici loših nema. Mislim da je i sam plasman naših pionira i kadeta u završnicu državnog prvenstva uspeh, ali na Majskom turniru smo pokazali kvalitet, gde su od timova iz Srbije od nas bolji bili samo Novi Sad, Beograd i Ljig. Očekujem veliku borbu, realno je da budemo barem drugi u grupi, što bi nas odvelo u razigravanje za petu poziciju”, rekao je Zatrić.

On će Kraljevo voditi tehničare Ensara Zečića i Kadira Pruševića, korektore Emina Bajramlića i Sameda Halilovića, primače servisa Aliju Bekrića, Mihajla Đorovića i Damjana Jolovića, srednje blokere Ermina Koničanina, Dženisa Martinovića, Emira Kučevića i Džemala Kovačevića, te libera Harisa Prtinca.

“Već smo napravili dobar rezultat osvajanjem titule prvaka Raško – Rasinskog okruga. Trebalo bi da dobijemo najmanje jednu utakmicu u grupi, razigravanje za peto mesto bilo bi odličan rezultat, ali verujem da možemo da se borimo za polufinale sa prošlogodišnjim prvakom iz Velikog Gradišta”, ocenio je najbolji igrač Pazaraca Alija Bekrić.

On je sredinom prošlog meseca na kvalifikacionom turniru u Baru predvodio pionirsku selekciju Srbije do plasmana na Evropsko prvenstvo, koje će se od 3. do 11. jula održati u turskoj Konji.

“Osvajao sam najviše poena i uz libera (Marka Milenkovića) imao najbolji procenat prijema. Imaćemo jaku grupu, sa Grcima, Turcima i Bugarima, ali potrudićemo se da je prođemo”, kazao je Bekrić.

Mladi Novopazarci će prvu utakmicu na državnom prvenstvu igrati sutra od 12.00 protiv Mladog radnika, dok ih u subotu od 11.00 očekuje duel sa VGSK.

Mečevi za plasman na programu su u nedelju, a finale će početi u 13 časova.

M. Minić

Podeli