Društvo

Znak vodi turiste u Albaniju – Drač biser turizma

U organizaciji turističke agencije Znak, grupa turista iz Novog Pazara boravila je proteklog vikenda u Albaniji, odnosno u letovalištu Drač. Ova renomirana agencija za predstojeću letnju sezonu u svoju ponudu, pored proverenih letovališta i aranžamana koje je ranije nudila, uvrstiće i albansko primorje na kojem se nalazi više od 200 hotela i koje tokom sezone poseti više od 600.000 turista.

Turisti uglavnom  dolaze iz Poljske, Nemačke, skandinavskih zemalja, Rusije, a sve je veći broj onih koji dolaze iz zemalja u regionu. Za turiste iz Srbije Albanija i njeno primorje postaju sve primamljiviji zbog dobre putne povezanosti, vrhusnke usluge i povoljnih cena. Prema rečima vlasnice turističke agencije Znak  Nereska Biberović prve turističke ture iz Sandžaka se mogu očekivati već ovog leta.

Biberovićeva kaže da se na osnovu usluge i smeštajnih kapaciteta da zaključiti da je u Draču turizam veoma razvijen.

Grupa turista iz Novog Pazara je na putu prema Draču posetila i Kruju, gradić u središnjoj Albaniji, Tiranu i Prizren.

Turisti će prema najavama iz Agencije Znak Drač ponovo posetiti već tokom Ramazana kada će u novootvorenom hotelu Kamelija biti organizovano svečano otvaranje i iftar. Ovaj renomirani, visokostandardizovani hotel, inače, biće na raspolaganju tiristima iz Sandžaka i Srbije tokom predstojećeg leta.

 

Senada Kalić

Podeli