Sport

Reorganizacija u Novom Pazaru! Petrović novi predsednik, povratak Ljajića…

Prema navodima pojedinih medija, novi predsednik Fudbalskog kluba Novi Pazar mogao bi da bude dugogodišnji finansijer Srema i svojevremeno predsednik zajednice prvoligaša Vićentije Petrović, a najavljuje se i povratak nekadašnjeg prvog čoveka tog kolektiva Rasima Ljajića.

Ističe se da sada već bivši superligaš ne sme da dozvoli sudbinu mnogih klubova koji su nakon ispadanja iz elitnog takmičenja nastavili da tonu, kao i da je Ljajić odlučio da se vrati fudbalu iz kojeg se svojevremeno povukao zbog ličnih obaveza prepuštajući ga mlađima, što, prema ocenama, nije donelo rezultate.

Kako se dodaje, Novi Pazar je napravio jednu od najboljih fudbalskih infrastrktura u zemlji i bila bi neprocenjiva šteta da svi stadioni zarastu u korov, a da grad kao centar regije ostane bez mogućnosti za razvoj fudbala i stvaranje novih talenata.

Osim sa Petrovićem, govori se da su u toku pregovori sa još nekim fudbalskim ljudima iz Novog Pazara i Beograda sa ciljem da se napravi ozbiljna reorganizacija kluba na svim nivoima, koja ima za cilj rad sa mlađim kategorijama i stvaranje sopstvenog igračkog kadra, kao i ekspresni povratak u superligaško društvo.

Podeli