Sport

Ramazanska trka 23. maja na novom stadionu u Novom Pazaru

Atletski trener iz Novog Pazara Rifat Zilkić rekao je da će 18. Ramazanska trka, koja će se održati 23. maja na nedavno otvorenom stadionu u tom gradu, okupiti najbolje srednjeprugaše i srednjeprugašice iz Srbije i okruženja.

“Kreću ozbiljna takmičenja na stazi. Ove godine ćemo na našem prelepom stadionu organizovati dve kvalitetne trke, za razliku od predthodnih godina kada je trka imala ulični karakter. Stiže i elektronika, a neki će, poput našeg Amela Džakovca ili Alekse Milanovića iz Ćuprije, pokušati da ostvare norme za EJOF”, rekao je Zilkić.

“Obezbedićemo i ‘pejsmejkere ‘, da bi Amela Terzić, Elzan Bibić i ostali mogli do što boljih rezultata. Biće to i generalna proba za Balkanske igre, a proverićemo i kvalitet staze”, dodao je on.

Atletičarke će sledećeg utorka u 18.00 startovati na 800 metara, dok je za 18.10 zakazana trka na 3.000 metara u muškoj konkurenciji.

“Dugo nisam trčala u svom gradu i drago mi je da smo pozvali najjače rivale, kako bismo istrčali što bolje rezultate. Biće uzbudlivo, nadamo se da će nam i publika pomoći. Verujem da mogu da popravim svoj najbolji ovogodišnji rezultat iz Bara (2:05,60 minuta), pogotovo jer ću imati i ‘zeca’. Specifična je disciplina 800 metara, još uvek je usavršavam”, kazala je Amela Terzić, državna rekorderka na 800 metara sa 1:59,90 minuta.

Prošlogodišnju titulu braniće Elzan Bibić, kojem bi najveći rival trebalo da bude reprezentativac Bosne i Hercegovine Osman Junuzović.

“Očekujem dobru trku i da uz elitne atletičare istrčim što brže. Želim da popravim svoj i juniorski rekord Srbije na 3.000 metara (8:01,90 minuta), a dodatno će me motivisati moja publika i domaći ambijent”, naveo je Bibić.

Pokrovitelj Ramazanske trke je Grad Novi Pazar, a organizatori su gradski Sportski savez i ovdašnji atletski klub.

“Punoletstvo ćemo proslaviti na velelepnom stadionu. Zadovoljstvo je što će trka zadržati međunarodni karakter, to je potvrda da smo uvek bili dobri domaćini. Sportski savez daje punu tehničku i logističku podršku, pa pozivamo sve ljubitelje atletike da prisustvuju ovoj manifestaciji i podrže naše asove”, rekao je direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović.

Na 18. Ramazanskoj trci u Novom Pazaru takmičiće se i pionirke na 600 i pioniri na 800 metara.

M. Minić

Podeli