Društvo

Poljoprivrednici zadovoljni sajamskom ponudom

Zaposleni u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi su na 84.međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu uspostavili kontakte kako bi zainteresovanim stočarima mogli da preporuče, gde mogu da kupe najkvalitetnija priplodna grla. Na štandu resornog ministarstva, poljoprivrednici su dobili informacije i o aktuelnim subvencijama, te se upoznali sa Pravilnicima za nabavku mehenizacije.

Savetodovci iz poljoprivrednih udruženja iz Novog Pazara su na štandu resornog ministarstva imali prilike da poljoprivrednicima iz svojih oblasti predstave sve korisne programe i pogodnosti, koje im se nude, a u cilju unapređenja njihovog rada na gazdinstvu.

“Uspostavili smo kontakte sa uzgajivačima priplodnih junica, te stočari koji su zainteresovani mogu doći kod nas da ih uputimo gde su grla najkvalitetnija u zemlji. Ove godine partner na sajmu bila je Bosna i Hercegovina”, kaže ispred Poljoprivredne savetodavne stručne službe Safet Vesnić.
Vesnić podseća stočare da izvrše povraćaj sredstava za nabavku osnovnog stada, koje je 65 % , s obzirom da se ovo područje označeno kao nerazvijeno.

Na ovogodišnjem 84.Međunarodnom Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu svoje usluge I proizvode I usluge predstavilo je 1500 kompanija iz 60 zemljalja sa svih kontinenata.

Podeli