Sport

Kaltak: Biće teško u Novoj Varoši, ali pokušaćemo da pobedimo

Rukometaš Novog Pazara Armin Kaltak rekao je da će njegova ekipa u Novoj Varoši za rivala imati iskusnog i borbenog domaćina, ali da je cilj pobeda, koja bi povećala šanse da se izbori opstanak.

“Zlatar slabije igra na strani, a kući su veoma čvrsti. Nisu prebrinuli sve brige oko opstanka, ali su u mirnijim vodama od nas. Spremamo se, pokušaćemo da pobedimo i zadržimo nadu da možemo ostati u ligi”, rekao je Kaltak.

Zlatar je petoplasirani na tabeli sa 22 boda, dok Novi Pazar zauzima osmo mesto sa tri boda manje.

“Naša šansa bi sutra mogla da bude ono što smo mi imali kao prednost u duelu sa Pribojem, kada smo upisali pobedu pre početka utakmice. Nadam se da će i Zlatar tako postupiti. Pre par kola, na nas su gledali kao na ekipu koja sigurno ostaje u ovom rangu, a sada smo kandidati za ispadanje”, naveo je Kaltak.

Posle smene trenera Nikole Markovića, Novopazarce će sa klupe predvoditi Hasan Memić, a u ekipi neće biti ni sada već bivši igrača Pazara Vladimir Petrović.

“Kako se kaže, svaka pobeda je pobeda igrača, dok su treneri krivci kada se doživi poraz. Nije mi drago što nas je Marković napustio, ali takve stvari su u sportu normalne. Uprava je smatrala da je on najveći krivac za poraze, što možda i nije slučaj. Naravno, mi ćemo posle smene trenera pokušati da budemo jači”, kazao je Kaltak.

Rukometna utakmica Novi Pazar – Zlatar igraće se sutra od 19.00 u Novoj Varoši.

M. Minić

Podeli