Društvo

Cveće krasi Novi Pazar

Uređenje zelenih površina u Novom Pazaru je u toku. Radnici radne jedinice Zelenilo “Gradske čistoće”,  trenutno rade na postavljanju cveća na pešačkim zonama .

Centru Novog Pazara cveće, koje ovih dana postavljaju radnici gradske čistoće, daće još lepši izgled. Rukovodilac radne jedinice Zelenilo Jasmin Ahmetović kaže da građani  posednjih nekoliko godina i na najprometnijim ulicama čuvaju  zelene površine I cveće, koje ulepšava naše okruženje.  Ove godine se upotrebljavaju i drugi dekorativni materijali.

“Dobili smo isporuku malča, ispod se stavlja folija, a korov ne raste.  Sve je manje i manje štete na zelenim površinama. Ovaj urasna  borova kora je nešto novo i nadam se da će građani i ovo čuvati”, rekao je Ahmetović.

Ozelenjena je i površina kod novoizgrađenog Dijagnostičkog centra. Od  početka proleća, radnici “Gradske čistoće” neumorno rade na sređivanju zelenih površina. Broj cvetnih parcela je na teritoriji grada svakog dana sve veći.

Kružni tok na Šestovu, centralne ulice, zelena površina kod Dijagnostičkog centra ,kao i još mnogo mesta u gradu dobila su lepšu sliku. Nered je uklonjen na pojedinim površinama, koje sada krasi cveće.

Sajma Redžepefendić

Podeli