Društvo

Ozakonjena 843 objekta u Novom Pazaru

Po novom Zakonu o ozakonjenju, u Novom Pazaru legalizovana su do sada ukupno 843 objekta. To, prema oceni načelnika Odeljenja za urbanizam i izgradnju Gradske uprave Novi Pazar, Ismaila Batilovića, nije loš rezultat. Batilović ističe da je, po preporuci resornog ministarstva, a zbog povećanog obima posla, i u Novom Pazaru dodatno angažovano 12 stručnjaka, te poziva građane da iskoriste povoljnosti aktuelnog zakona kako bi rešili status svojih objekata.

Od 2003.godine zaključno sa polsednjim popisom, u Novom Pazaru ima ukupno 19.291 zahtev za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata.

”Mogu da kažem da je, prema preporuci resornog ministarstva, Gradska uprava angažovala izvršioce, stručna lica, pravnike, inženjere, 12 njih koji će isključivo raditi ovaj posao na legalizaciji, odnosno ozakonjenju”, kaže Batilović.

Batilović je još jednom podsetio na olakšice novog Zakona, u smislu višestruko nižih troškova i smanjenog broja potrebnih dokumenata i pozvao građane da što pre iskoriste šansu i reše status svojih objekata.

Od ukupnog broja zahteva u proceduri – ističe Batilović – prioritet imaju oni sa kompletnom tehničkom dokumentacijom.

S.Lj.

Podeli