Održan sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije

Sajam obrazovanja i profesionalne orijentacije za novopazarske osmake održan je u Domu omladine, a predstavilo se deset srednjih škola iz ovog grada.  Cilj sajma je da se učenici završnih razreda osnovnih škola informišu o programima srednjih škola i njihovim obrazovnim profilima i smjerovima.  Sajam tradicionalno organizuju grad Novi Pazar, Nacionalna služba za zapošljavanje i Kancelarija za mlade.

Okupljenim đacima čestitke povodom završetka osnovne škole, uputio je i grdaonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, on im je poželio da upišu željenu srednju školu te da pametno biraju, kako bi odmah nakon završetka škole mogli da se zaposle i upišu prestižne fakultete.

Tim Nacionalne službe za zapošljavanje pružao je informacije o deficitarnim zanimanjima, stanju na tržištu rada i savjetodavnu podršku budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja. Direktor Filijale NSZ Fahrudin Đekić uputio je poziv svim mladim ljudima da svakodnevno dođu u Filijalu NSZ i informišu se o deficitarnim I suficitarnim zanimanjima.

Kancelarija za mlade od ove godine osnovcima pruža posebnu vrstu podrške, a Džemaludin Paučinac iz te ustanove pozvao je sve buduće srednjoškolce da posjete njihov sajt gdje ih očekuje dosta olakšica koje će im značiti tokom polaganja završnih ispita.

Sajam je namenjen osnovcima završnih razreda i predstavlja priliku da se roditelji i đaci detaljnije upoznaju sa načinom rada i programima gimnazija i srednjih stručnih škola

Škole su se predstavile kroz eksperimente, filmove i prezentaciju dostignuća svojih učenika.

A.Ni.

Podeli