Sport

SIM u Novom Pazaru 26. maja

Direktor Sportskog saveza Novog Pazara Emir Mehmedović pozvao je učenike osnovnih škola da se prijave za Sportske igra mladih (SIM), koje će se u tom gradu održati 26. maja na terenima Rekreacionog centra.

“Već treću godinu zaredom organizujemo u našem gradu ovo takmičenje, za koje smo odredili sedam koordinatora za isto toliko sportova. Pozivam potencijalne učesnike da se prijave, u dogovoru sa roditeljima, profesorima ili trenerima klubova. Pobednici na nivou grada putuju u Beograd na državno prvenstvo, a najuspešniji će zatim biti učesnici međunarodnog finala u Splitu, gde ih očekuje i mini letovanje”, rekao je Mehmedović.

Glavna koordinatorka Aldina Hodžić istakla je da su SIM najmasovnija organizacija amaterskog sporta za mlade u Evropi i da su kao takve priznate od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

“Ponošni smo što ćemo biti organizatori najlepših sportskih igrara, kako ih često zovemo. Na njima će se takmičiti deca od prvog do osmog razreda, u sedam sportskih disciplina. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti kod koordinatora, kao i na internet i fejsbuk stranici gradskog Sportskog saveza, na telefon 312-816 ili u našoj kancelariji”, navela je Hodžić.

Mladi Novopazarci će na SIM odmeriti snage u odbojci, odbojci na pesku, rukometu, malom fudbalu, tenisu, košarci i tradicionalnoj igri između dve vatre.

M. Minić

Podeli