Društvo

Sanacija udarnih rupa ovih dana

Krpljenje rupa na novopazarskim ulicama konačno će početi ovih dana.  Na ponovljenom tenderu Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta , ali sada male vrednosti , posao je dodeljen akcionasrskom društvu Novi Pazar –put.  Drugo prijavljeno putrasko preduzeće “Složna braća”, pisanim putem odreklo se  prava na žalbu, što je skratilo  proces čekanja na početak radova.

Na drugom tenderu  Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta za sanaciju udarnih rupa kompanija “Novi Pazar – put” predala je najpovoljniju ponudu. Ovo preduzeće je ponudilo da saniranje oštećenja na 158 gradskih ulica obavi za nepuna dva miliona dinara. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović kaže da su građani proteklih meseci trpeli zbog ponavljanja tendera, uprkos tome što će to značiti  uštedu za gradsku kasu. Hasanović kaže da je do sada uloženo mnogo u  infrastrukturu Novog Pazara,  asfaltirano je više od 400 ulica što su mnogo veći projekti, te je sanacija trebala da bude rutinski posao.

„Prošlo je dva meseca koliko je sv eovo trajalo, nismo hteli ni da komentarišemo , jer nije bilo do lokalne samopurave. To je za nas bio rutinski posao, ako se setimo koliko smo ulica do sada uradili, što su mnogo veći projekti. Ispostavilo se da je zbog poslovne politike izvođača, kada su iskoristili svoj ezakonsko pravo i podneli žalu, došlo je do zastoja. Iako nije bilo u našoj nadležnosti, žao mi je što su građani trpeli. Zbog udarnih rupa je sigurno bio i saobraćaj usporen“, rekao je Hasanović.

Sa ponudom od preko tri i po miliona dinara ponovo je konkurisalo  preduzeće ’’Složna braća’’ iz Nove Varoši. Vlasnik ove kompanije Vojkan Purić kaže da se, iako je bilo uslova za žalbu, tog prava odrekao, kako ne bi građani ne bi trpeli.

„Nećemo podneti žalbu zbog građana, ali imali bi osnova da to uradimo“, kaže Purić

Direktor preduzeća, koje je objavilo tender male vrednosti  Saljahudin Muratović žali što su građani trpeli zbog  procedure koja je trajala dugo. Drugi tender obavljen je uspešno kaže Muratović i do kraja nedelje će se, kako objašnjava, početi sa krpljenjenm udarnih rupa.

„Ovaj tender je bio uspešan. Javna nabavka male vrednosti je raspisana kako građani ne bi trpeli ovu nepodnošljivu situaciju . do kraja nedelje će započeti radovi na sanaciji udarnih rupa. Pored AD „Novi Pazar-put na tender se javilo i preduzeže iz Nove Varoši „složna braća“, koji su se odrekli žalbe i ceo proces od 15 dana skratili na nekoliko sati, što je omogućilo da radovi počnu ranije. Mi smo danas poslali potpisan ugovor preduzeću, koje je bilo povoljnije i očekujemo da će se ti radovi brzo realizovati, a preduzeću iz Nove varoši se zahvaljujem na takvom postupku“, rekao je Muratović.

Muratović kaže da će bez obzira na cenu, sanacija ulica biti urađena kvalitetno.

„Ovim radovima ćemo uraditi sve rupe u gradu. Radovi će biti kvalitetno odrađeni i građani nemaju razloga za brigu“, dodao je Muratović.

 

Podsećamo ,  na prvom tenderu pobedila je  kompanija “Složna braća” iz Nove Varoši, nakon čega su se novopazarski putari obratili Komisiji za zaštitu prava žaleći se da je tenderska dokumentacija novovaroške firme neispravna. Nakon što je komisija žalbu prihvatila, raspisan je novi tender.

 

Podeli