Sport

Milovanović: Bilo me je sramota da sedim na klupi

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović rekao je da je njegova ekipa danas odigrala pošteno i pobedila u Novom Pazaru (5:0) u pretposlednjem kolu superligaškog plej-auta, ali i da mu je žao što je domaćin ispao iz elitnog takmičenja.

“Pazar se kasno probudio, Neško (Milovanović) nema čarobni štapić. Pazarci imaju kvalitet i navijače, zaslužuju Super ligu i žao mi je što su u ovakvoj situaciji. Da mi imamo ovakve navijače, bili bismo u vrhu. Verujem da ćemo ih imati sledeće sezone. Nas je danas lopta slušala, realizovali smo šanse, a rival je bio pod velikim pritiskom. Odigrali smo pošteno i ostvarili devetu vezanu pobedu na strain, što je neverovatno”, rekao je Lalatović.

On je istakao da su njegovi igrači potvrdili da im je bilo mesto u plej-ofu, ali da su se mnogi klubovi plašili Čukaričkog.

“Nismo mogli u plej-of, pošto je Javor u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva slavio protiv Radničkog u Nišu (1:0). Mnogi kandidati za evropske kupove plašili su se Čukaričkog i Lalatovića, a vratićemo im sa kamatom sledeće sezone. Žao mi je što ranije nisam došao na Banovo brdo. Imamo kvalitet i najorganizovaniji smo klub u ligi, sad sledi Rad, odmor, pa pripreme za naredno prvenstvo”, kazao je Lalatović.

Trener Pazaraca Neško Milovanović čestitao je Beograđanima na igri, ocenivši da je Lalatović potvrdio pobednički mentalitet, kao i da je jedan od najboljih domaćih stručnjaka.

“Sve Lalatovićeve ekipe igrale su odličan fudbal. Što se nas tiče, igrači su izgoreli već u svlačionici. Utakmica protiv Borca nam je dosta toga pokazala. Mogao sam da već u 30. minutu promenim sedmoricu fudbalera, tužno je danas bilo biti Pazarac i gledati onu muku na terenu. Čast izuzecima, ali neverovatno je da neme želje, borbe, tračka nade, bez obzira na kvalitetnog protivnika”, naveo je Milovanović.

Strateg Novog Pazara je naglasio da je najveći krivac za poraz i da ga je bilo sramota da sedi na klupi.

“Predstoji nam još gostovanje u Gornjem Milanovcu. Ispada da idemo na izlet, ali nećemo nositi belu zastavu. Ostaje da zbijemo redove, da nas ne zadesi sudbina Radničkog 1923 iz Kragujevca. Nije smak sveta, igra se fudbal i u drugom rangu, ali treba da se što pre vratimo u najjače takmičenje”, rekao je Milovanović.

M. Minić

Podeli