Društvo

Socijalna zaštita i migrantska kriza u Srbiji

Državni sekretar u ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dr Nenad Ivanišević otvorio je danas u Hotelu „Tadž“ u Novom Pazaru radionicu na temu učešća sistema socijalne zaštite u migranstskoj krizi  u Srbiji. Učešće su uzeli predstavnici organizacija i pojedinci koji se u Novom Pazaru bave ovom problematikom.

Radionicu je otvorio državni sekretar u ministarstvu rada dr Nenad Ivanišević, kojeg je danas primio i grdonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Seminar su organizovali Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, Program Ujedinjenih nacija za razvoj  i Međunarodna organizacija za migracije, a sve u okviru globalnog projekta „Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije“.

„ Odgovor  sistema socijalne zaštite Srbije nije da naseljavamo migrante, jer oni to i ne žele, već kako da brinemo o njima dok su na teritoriji naše zemlje. Sistem mora da nađe odgovor na to pitanje i upravo je ova radionica posvećena rešavanju takvih problema“ rekao je Ivanišević.

Učesnici radionice bili su predstavnici organa i organizacija, kao i pojedinci, koji se bave migrantima i migrantskom krizom.

Podeli