Društvo

Predstavnici Udruženja „Bosna-Sandžak“ posjetili Novi Pazar

Predstavnici Udruženja „Bosna-Sandžak“ iz bratske istanbulske opštine Bajrampaša bili su gosti Grada Novog Pazara. Tom prilikom, gosti su sa  gradonačelnikom Nihatom Biševcem, razgovarali o unapređenju saradnje.

Povodom početka uvođenja bosanskog jezika kao izbornog predmeta u školama širom Turske, ali i kao uzvratna posjeta, predstavnici Udruženja „Bosna-Sandžak“, posjetili su Grad Novi Pazar. Kako je istakao potpredsjednik Udruženja „Bosna-Sandžak“ iz Bajrampaše, Hilbi Erden Murić, ovo je samo još jedna u nizu posjeta, a sve u cilju međusobnog poštovanja i unapređenja bratskih i prijateljskih odnosa.

Nastavak saradnje biće vidljiv i tokom narednog perioda, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, te dodao da se unapređenje saradnje očekuje na svim poljima.

Tokom današnje posjete, potpredsjednik Udruženja Bošnjaka „Bosna- Sandžak“ Hilbi Erden Murić je istakao da uTurskoj živi oko četiri milion Bošnjaka, te je dolazano da su Bošnjaci most saradnje Srbije i Turske, a da najveće zasluge za dobro saradnju sa Bošnjacima u Turskoj imaju upravo gradonačelnik Biševac, gradska Uprava Grada Novog Pazara kao  i ministar Rasim Ljajić.

Irma Hodžić

Podeli