Društvo

Studentska volonterska praksa

U organizaciji Kancelarije za mlade danas je u Novom Pazaru organizovan “Open Day” novootvorene kancelarije Internacionalne studenstske organizacije AIESEC. U okviru najave aktivnosti studentima i maturantima srednjih škola predstavljena je studentska volonterska praksa u inostranstvu.

Internacionalna studentska organizacija (AIESEC)okuplja mlade ljude širom sveta i omogućuje im da razviju svoj liderski potencijal kroz volontersko i stručno iskustvo u inostranstvu, kao i kroz uključivanje u nacionalne projekte. Nedavno otvorena kancelarija u Novom Pazaru danas je upriličila otvoreni dan za studente i maturante srednjih škola i predstavila svoje aktivnosti.

AIESEC pomaže korporativnom sektoru i mladima da se povežu kroz globalnu mrežu talenata. Za sebe još kažu da razvijaju buduće generacije lidera i povezuju ih sa kompanijama i nevladinim organizacijama. Danas, imaju više od 480 000 završenih volonterskih i stručnih razmena, za čije sprovođenje su zaduženi mladi lideri koji veruju da svet može da bude bolje mesto za život.

Podeli