Categories: Društvo

Koliko košta matursko veče?

U sveprisutnijem virtuelnom svijetu, čini se da se osjećaj za istinsko lijepoo gubi. Sve postaje dio Facebook-a, Instagrama, Live-a, Story-a. Uživanje u istinski lijepom trenutku koji će se, pa i decenijama kasnije  prepričavati , čini se da sve više blijedi. U želji da se maturskim večerima vrati istinski sjaj, i ona iskrena poenta, apeluju svi, direktori škola, roditelji pa i sami kreatori i prodavci haljina i svečanih toaleta. Svaki roditelj želi da svom djetetu pruži ono najbolje, te da baš njihovo dijete te večeri blista i pamti kao najljepše. No, pretjeruju li i maturanti u svojim željama ali roditelji ui ispunjavanju istih?

Svi žele izgledati lijepo na maturskoj večeri, maturanti, a posebno maturantkinje. Čini se da cijena nije važna, ali je važna dominantnost, isticanje i rivalitet u svemu. Dizajnerka Amina Hasanbegović ističe da mlade Novopazarke iz godine u godinu sve više kristališu svoj lični stil, da je potražnja za što unikatnijim haljinama veća iz godine u godinu.

Odijela u kompletu mogu se naći po različitim cijenama , od 13.380 do 18.000 dinara, košulje po cijeni od 1490 do 3.300, a kravate su oko 1000 dinara . Sve to skupa košta oko 20.000 dinara , plus cipele koje koštaju od 3.500 do 10.000 dinara, pa i više. Za djevojke, matursko veče još je i skuplje jer treba dodati šminkanje, feniranje, ali i unikatne toalete. Prodavci potvrđuju da postoji veliko interesovanje za maturske haljine, koje su unikatne, od 4.800 do 30.000 dinara. Pantalone su od 3.800 do 4.500, a sakoi oko 7.200.

Apeli za dostojanstvenu matursko veče stižu sa svih strana. Ma koliko kod nekih drugih pompezna bila ta maturska noć, apel je profesora , roditelja, ali nosilaca  modne industrije da maturanti upravo taj test zrelosti polože sa najvećom ocjenom.

 

Irma Hodžić

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Tarik Rašljanin predstavlja KBS Bukvić tim u Požarevcu

Prvenstvo Srbije u ful kontaktu na programu je u subotu i nedelju, 27. i 28.…

8 hours ago

PS u ful kontaktu: KBS Novi Pazar sa sedam aduta u Požarevcu

Klub borilačkih sportova Novi Pazar sezonu otvara u Požarevcu.

12 hours ago

Bokserska liga Srbije: Odložen meč između Novog Pazara i Loznice

Meč osmog kola Bokserske lige Srbije prethodno je zakazan za nedelju od 18.00 u Dvorani…

14 hours ago

Novi Pazar domaćin mladim inovatorima

U organizaciji Saveza pronalazača Srbije danas je u Novom Pazaru održano 45. takmičenje mladih inovatora…

14 hours ago

Imaju li Pazarci odgovor za FON Banjicu?

Ako Novopazarci ostvare trijumf pred svojim navijačima, odlučujući duel četvrtfinalne serije biće odigran na Banjici.

14 hours ago

Matić pred Radnik: Imamo problema, ali verujem u pozitivan ishod

"Nećemo mnogo da se bavimo protivnikom. Radnik je uvek opasan, pogotovo kući na nezgodnom terenu.…

14 hours ago