Sport

Na Prolećnom krosu RTS-a oko 1.200 učenika

Učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić” bili su najbolji u konkurenciji 15 škola, čiji učenici su se takmičili na Prolećnom krosu RTS-a u Novom Pazaru, dok je od sedam srednjih škola najviše bodova osvojila Gimnazija.

Pojedinačno, u uzrastu prvih razreda osnovnih škola slavili su Hamed Avdović iz “Rifata Burdžovića Trša” i učenica “Dositeja Obradovića” iz Osaonice Marta Mrlješ, a u godinu starijem uzrastu bez premca bili Ertan Bilalović (“Vuk Karadžić”) i Merva Vučelj (“Rifat Burdžović Tršo”).

Kod trećih razreda osnovnih škola trijumfe su ostvarili Omer Zećirović (“Desanka Maksimović”) i Nejla Brahić (“Vuk Karadžić”), a kod četvrtih Rijad Zenković (“Halifa bin Zaid Al Nahjan”) i Kanita Brahić (“Vuk Karadžić”).

Altan Bulić i Alma Papić iz Osnovne škole “Vuk Karadžić” prvi su prošli kroz cilj u konkurenciji petih razreda, što je u uzrastu šestih razreda pošlo za rukom Omeru Beroviću (“Jovan Jovanović Zmaj”) i Banini Plojović (“Ćamil Sijarić”).

Učenici “Desanke Maksimović” Benjamin Mašović i Anida Halilović pobedili su u nadmetanju sedmih razreda, kao i Faris Nikšić (“Jovan Jovanović Zmaj”) i Fatima Osmanović (“Avdo Međedović”) u trci najstarijih osnovaca.

Kod srednjih škola, Emin Eminbegović iz Gimnazije i Emina Islamović (Ugostiteljsko- turistička škola) slavili su kod prvih, a Alen Tahirović (Tehnička škola) i Bilsena Preljević (Medicinska škola) kod drugih razreda.

Vahid Mehmedović (Ugostiteljsko- turistička škola) i Melisa Turković (Gimnazija) trijumfovali su kod trećih, dok je Emir Šutković (Gimnazija) pobedio u trci najstarijih srednjoškolaca, gde nije bilo trke u ženskoj konkurenciji.

Organizatori Prolećnog krosa RTS-a, koji je okupio oko 1.200 učesnika, bili su Sportski savez Novi Pazar, Atletski klub Novi Pazar i ovdašnji Savez za školski sport.

M. Minić

Podeli