Društvo

“Šta znaš o saobraćaju” u Vrnjačkoj Banji

Okružno takmičenje Manifestacije “Šta znaš o saobraćaju” održava se sutra u Vrnjačkoj Banji. Novi Pazar će na takmičenju nastupiti sa dve ekipe u kojima su po kategorijama svrstani najbolje plasirani učenici sa gradske smotre.

Auto-moto savez Srbije je ove godine po 48. put organizovao tradicionalno takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju saobraćaja pod nazivom “Šta znaš o saobraćaju”. Posle uspešno završenih školskih i opštinskih takmičenja najbolje plasirani učenici nastupiće sutra u Vrnjačkoj Banji.

“Imaćemo dve ekipe u kategorijama A i B, ukupno dvanaest učesnika, koji će predstavljati Novi Pazar. Svake godine ostvarimo dobre rezultate na ovom takmičenju pa se nadam da će tako biti i u Vrnjačkoj Banji. Mi smo svake godine i domaćin opštinskom takmičenju, a nadam se da iduće godine možda budemo i domaćin Okružnoj smotri”, kaže Edin Dugopoljac, direktor OŠ “Stefan Nemanja”.

Državno takmičenje Manifestacije “Šta znaš o saobraćaju” zakazano je za 26. i 27. maj u Beogradu. Najbolje plasirani učenici iz grupe B (uzrast 10-12 godina), dve devojčice i dva dečaka, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju, koje se ove godine održava početkom septembra u Albaniji.

Podeli