Društvo

Nagrađeni novinari i mediji sa najboljim izvještajima

Novinar Radio-televizije Novi Pazar, Aleksandar Nićiforović , pobjednik je ovogodišnjeg Konkursa za najbolje medijske priloge o evropskim integracijama u regionu. Njegov televizijski prilog “Projekat zaštite sliva rijeke Raške u Novom Pazaru”, Razvojni program EU PROGRES, Delegacija Europske unije i Kancelarija za evropske integracije, ocijenili su kao najbolji, a nagrade su dobili i novinari iz oblasti radijskog i pisanog novinarstva.

U konkurenciji je bilo 67 priloga iz 23 medijske kuće koji su pristigli na konkurs, a po odluci stručnog žirija  nagrade su proglašene u osam kategorija. Najbolji televizijski izvještaj posvijećen zaštiti sliva rijeke Raške od poplava imao je novinar Radio-televizije Novi Pazar,  Aleksandar Nićiforović, koji je ujedno i najmađi nagrađeni novinar koji učestvovao na konkursu.

„ Drago mi je, nisam očekivao nagradu. Zadovoljstvo je još veće s obzirom da imam podršku svojih kolega.  Svega ovoga ne bi bilo da nije organizatora konkursa. Nastavljamo da radimo vrijedno i predano, a sve u interesu naših gledalaca „ rekao je Nićiforović.

Najbolji radijski izvšetaj imao je, Nikola Kočović, iz radija Sto plus. Za najbolji novinski izvještaj izabran je članak Ljiljane Stojanović iz “Nove Naše reči” pod naslovom „ Evropo, eve me“, dok je nagrade u kategoriji najbolji prilog samostalnog elektronskog izdanja pripala novinaru Draganu Marinkoviću iz novinske agencije Jugmedia, a za najbolju seriju medijskih priloga nagrađen je portal Info liga iz Ivanjice.

U kategoriji najboji prilog o preduzetništvu pobjedio je novinar Južnih vesti Nikola Marković sa pričom o samozapošljavanju osoba sa invaliditetom, dok je Alma Sofić iz Sandžak TV nagrađena za prilog o projektu koji je finansirala EU i Vlada Švajcarske.

Novinarka Biljana Ljubisavljević iz Medijskog istraživačkog centra iz Niša osvojila je nagradu u kategoriji posvećenoj potencijalnim projektima sa prilogom koji govori o potrebi za izgradnjom sistema za navodnjavanje u Beloj Planaci.

“„Posebno je važno da mladi budu informisani o mogućnostima za studiranje, volontiranje i praksu u evropskim zemljama jer im se tako otvaraju vrata ka novim iskustvima ali znanjima koja posle mogu da iskoriste u unapređenju svoje zajednice“, rekao je šef II sektora operacija Delegacije EU, Štefen Hudolin i čestitao pobednicima i pobednicama na znanju i dobrim idejama.

Delegacija Evropske unije će nagraditi autore i autorke najboljih radova četvorodnevnom posetom Briselu koja će se realizovati kroz EU projekat „Studijske posete institucijama Evropske unije i državama članicama”, dok će Kancelarija za evropske integracije za pobjednike i pobednice organizivati dvodnevnu radnu posjetu relevantnim nacionalnim državnim institucijama uključenim u proces evropskih integracija. Mediji koji su pobjedili na takmičenju će biti nagrađeni novom audio, audio-video ili računarskom opremom u vrijednosti do 5.000 evra.

Podeli